Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2019 10:51 - Май Гришо го бербатят
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2250 Коментари: 7 Гласове:
8

Последна промяна: 02.02.2019 11:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Простете, но въпреки преклонението ми пред краткостта, трябва да почна отдалече. Защото проблемът е зрял и презрял, но не е осветлен достатъчно пред публиката - това не е в интерес на Господарите.

Спорд Речника на чуждите думи в българския език, „бербат” е турска дума от персийски произход (значи може да си е българска, заради родството ни с персите) и значи ИЗЦАПАН, МРЪСЕН.

Странно съвпадение или знак на съдбата. Защото според мен ТОВА направиха с Бербатов в Англия – оцапаха го, омърсиха го, туриха го на пейката и го парализираха в решителни моменти с ЕЛЕКТРОМАГНИТЕН ИМПУЛС, защото иначе ставаше НАЙ-ДАБРИЯ ФУТБОЛИСТ ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА на Острова. Което биха допуснали може би за латинос или негър, но не и за българин. Защото по МНОГО НАЧИНИ Британия е позорила българското име и е унищожавала българския народ. Който не вярва, да си спомни поне „безсмислените” от военна гледна точка бомбардировки на София и страната и пуснатите ЕДИНСТВЕНО У НАС избухващи играчки за осакатяване на деца!!! НЕ СМЕ КОЙ ДА Е ЗА АНГЛОСАКСИТЕ, колкото и незначителни да изглеждаме в момента!!!

В скоби, не съм забравил как гърците спечелиха Европейското първенство по футбол в навечерието на Олимпиадата в Атина. Тогава трябваше да се възбуди спортния дух на малката нация, за да НЕ се провали Олимпиадата по липса на зрители за стотиците прояви. Но въпреки всички съдийски номера (на които по-късно стана жертва и нашият гимнастик Йордан Йовчев), имаше момент, в който Англия не трябваше да вкара гол в не помня кой мач. Но се случи дузпа в нейна полза. Изпълнява Дейвид Бекъм. Едва ли нарочно, той ЗАОРА КРАК В ТРЕВАТА при удара и провали дузпата! Нещо което на МЕНЕ не се е случвало, макар че не бях от добрите футболисти даже на махленско равнище. Според мен, за момент го парализираха с електромагнитен импулс. И тук си спимням ПИСЪЦИТЕ от УЖАС на Бербатов, когато зачестиха подобни НЕВЕРОЯТНИ за него виртуоза пропуски...

Хората си пробват технологиите с които могат, например, да опозорят един вражески президент в момент, в който цял свят го гледа по ТВ. (Ох, помните ли как нашият Желю Желев десетки пъти бе показван пред цял свят как се търкаля по стълбите на самолета? А когато една чавка беше нацвъкала Андре Агаси по челото, НИТО ЕДНА снимка не се появи. ЖЕЛЯЗНА ЦЕНЗУРА, щото макар и грък, за САЩ се състезаваше...) Или може да провалят нациналния отбор на Бразилия в момент, котгато победата му срещу Германия на свой терен носеше световна титла, и можеше да укрепи влостта на президентката Русеф, съюзница на Русия в БРИКС.!

И после Русеф наистина беше свалена и Бразилия наистина отново стана американски съюзник. Чрез 90 минути ПСИХОТРОННО УПРАВЛЕНИЕ (отделна тема) на един мач. Свръх-ефективни  чудеса на свръх-технологии. А не, примерно, да вкараш войски в Афганистан и да затънеш там като Брежнев. Или като Бушовците в Ирак.

Сега най-после за Гришо. Тия дни няколко пъти пускат по ТВ изявление на световен треньор за НЕРЕАЛИЗИРАНИЯ талант на хасковлията. Как все малко не му достигало, и това било ПСИХОЛОГИЧЕСКА УСТОЙЧИВОСТ в решителни моменти. А аз си мислех, че това момче, гризач на женски сърца, е доволно да бъде най-добър любовник между тенисистите и най-добър тенисист м/у любовниците. Подценявал съм го.

Но пак трябва да припомням позабравени неща. В началото на миналия век, нашите национали по футбол губат приятелски мач в Румъния. Тогава там все още има много хора които не са забравили, че са българи (и родът на Чаушеску между тях). И нашето посолство в Букурещ ПИШЕ ОФИЦИАЛНО до Външно Министерство, че тази загуба се възприема от българите там с отчаяние, като ВОЕННО ПОРАЖЕНИЕ. Посланикът предлага занапред да не се изпращат неподготвени отбори в чужбина!!! Това В НАЧАЛОТО НА МИНАЛИЯ ВЕК, в незначителната тогава спортна сила България!!! Та британците и всички англосакси ли да не го знаят? Да не обяснявам – всички знаят, че ГО ЗНАЯТ. И големият спорт стана ВОЙНА, уж малка, но както видяхме в примера с Бразилия, тая „малка война” може да свърши повече работа от голямата.

А България в момента е обект на унищожение. Заради важната територия, А един спортен успех може да укрепи духът ни, да обедини скараните сънародници и да затрудни унищожението. Отделно, че всеки НАШ спортен успех отнема такъв успех от по-желани за унищожителите спортисти. Не че спортните удари срещу нас са единствени, не, те даже не са най-важни, но тук ЗА ТЯХ става дума.

 И ето, в последния мач Гришо загуби и отпадна в Австралия, въпреки че имаше повече спечелени точки, защото ПАК „не му достига психика” в решителни маменти. Простете, но Гришо не е ученичка, и съм забелязал, че харесваните любовници като него са си ПЕРДЕТА, а не стеснителни полу-импотенти. ПРОСТО го БЕРБАТЯТ, както бербатиха БЕРБАТОВ! Навярно и той усети най-поосле, че става нешо ненормално, защото при никоя друга загуба не е бил толкова изнервен и гневен.

Да,  БЕРБАТЯТ ГО КАКТО БЕРБАТИХА БЕРБАТОВ.!!!

Често ме се налага да припомням напоследак, че човек предполага, а  Бог разполага. Тая надежда ни остана. Шото от господстващите човеци сега в света, нищо дабро не можем да очакваме.




Гласувай:
8



1. krumbelosvet - Публикувам тук показателен ДОКУМЕНТАЛЕН пост за мъките Бербатови в МЮ
22.01.2019 11:40
"Таймс" критикува остро Бербатов
Автор: wallstreet Категория: Спорт
Прочетен: 1077 Коментари: 1 Гласове: 2
Постингът е бил сред най-популярни в категория в BlogПостингът е бил сред най-популярни в Blog
Авторитетният английски всекидневник "Таймс" публикува материал, в който критикува нападателя на "Манчестър юнайтед" Димитър Бербатов. Авторът на статията Джеймс Дъкър започва със сравнение с Уейн Рууни.

"Докато Рууни получава почести след поредното си виртуозно представяне във вторник срещу "Милан", когато головете му за сезона станаха 25, е лесно да се забрави, че Бербатов също беше на "Сан Сиро". Майкъл Оуен дойде с ясното съзнание, че ще топли пейката в "Манчестър юнайтед". Едва ли някой обаче е очаквал Бербатов, за когото клубът плати 30.75 млн. паунда и счупи трансферния си рекорд, да бъде периферна фигура в най-важните мачове", пише Дъкър.

Според него в ключовите двубои за "Манчестър юнайтед" "Бербатов е на ръба". Авторът твърди, че българинът е бил титуляр само в осем от 20-те най-важни мача за отбора си. "На неговата възраст - 29 години, и предвид трансферната сума мнозина очакваха, че той почти непрекъснато ще е сред основните единадесет."

Авторът пита дали мястото на нападателя в клуба не е "лукс, с който сър Алекс Фъргюсън не трябва да се задоволява."

"Или Фъргюсън няма достатъчно вяра в Бербатов, когато дойдат важните мачове, или по-вероятно той мисли, че нападателят забавя "Юнайтед" срещу големите съперници, срещу които ритъмът и плавността на движение са жизненоважни, а включването му би било рисковано."

Според Дъкър от седемте ключови двубоя през сезона Бербатов е играл само срещу "Ливърпул" при поражението с 0:2.

"Една от многото причини Фъргюсън да не вземе друг нападател през януари е страхът му, че българинът, който има нужда да се почувства обичан, би видял в подобен ход знак, че дните му в отбора са преброени." Коментаторът предвижда, че тази ситуация може да продължи за доброто на отбора още малко.

От Божидар Къртунов
цитирай
2. leonleonovpom2 - Хубав постинг си написал!Въп...
22.01.2019 15:27
Хубав постинг си написал!
Въпреки ,че носят Българско име-Ангъл-Онгъл-на ъгъла, действали са обикновено срещу нас
Едната причина е възкресяването на Гърция-Елада Първо с езика, после с държавата! В седемнадесети век, в Атина никой не е говорил гръцки-само на език, близък до днешния албански...... Който в никакъв случай не е гръцки
А възкресяването на Гърция става за сметка на нашите земи Откъде другаде да ги вземат? Отонова Гърция-създадена от Русия и Антлия е имала седем пъти по-малко земи от днес Повече от половината и са взети от нас!
Известно е ,кой е разместил картите на Берлинския конгрес срещу нас, кой е подтикнал гърците да ходят в Петербург и да настройват срещу нас
Иначе англичаните са джентълмени Не са еднопосочни Когато трябва ни хвалят и признамват, не са тип на пълно отрицание ! Но ,когато им е изгодно, нанасят ни жестоки удари Да не забравяме, че в Ньой американския президент ни спасява от пълно разграбване, пак по тяхно внушение!
Но имаме паметник на летците им от ВСВ, стреляли по врачани като по врабчета и се хилели, а не на достойния политик!Американски, да не ме обвини някой за руснак сега!?
Може конспиративно да звучи написаното ти! Но кагато съвпаденията са много, нещата не изглеждат като конспирация само
Политиката е една, мръсна игра! Когато се намеси и в други игри, няма начин да не ги омърси- било футбол ,тенис или шахмат!
А в нея над всичко стоят интереси/ аванти/ и свързаните с тях пари!

Поздравления!
цитирай
3. krumbelosvet - Уви, парите са им решен въпрос.
23.01.2019 07:08
Сега за живот и смърт е въпросът.
цитирай
4. barin - Здравей, krumbelosvet. По отно...
24.01.2019 08:11
Здравей, krumbelosvet. По отношение на гърците и спорта само да внъкна, че Йордан Йовчев беше ощетен на Олимпиадата в Гърция точно заради грък. Отнеха ни един сигурен заслужен златен медал.
Поздрави!
цитирай
5. radostinalassa - Аз знам, че има спортно лото, нелегално
27.01.2019 08:23
С много заложени пари. Така, че не се учудвам на маневрите там. Парите са над спорта.
цитирай
6. krumbelosvet - Как, radostinalassa,
27.01.2019 12:56
Как лотото ще е насочено срещу ЕДИН И СЪЩ състезател? С това изчезва ИЗНЕНАДАТА, коята носи печалба на мошениците.
цитирай
7. krumbelosvet - Тия дни
29.01.2019 16:14
Тия дни един колега в блога ни натрива носовете със спортните успахи на хървати и словенци като Лука Модрич. Как по-малки народи... и т.н. в познатия самоплювен дух.
Две неща отдвна искам да напомня.
Първо, че НИКОЙ извън великите сили, нито на БАЛКАНИТЕ, нито по СВЕТА, не е достигал на най-престижното състезание, ОЛИМПИАДАТА (в Сеул 1988), четвърто място. Та се налжи великите да ни подрежат крилата със скалъпен допинг-скандал при щангистите.
Второ. Вече е всеизвестно, че спортът е малката война. Но истинската военна победа още повече окрила НАЦИОНАЛНИЯ ДУХ до невероятна степен. Толкова повече, колкото е по-невероятна победата. А никой в Югославия не очакваше НЕЗАВИСИМОСТ от Сърбия. И избуя духът им. А и на световното хърватите получиха яка съдийска подкрепа и липса на допинг-контрол. За за доутепат сърбите, които навремето получиха Югославия за да се сложи край на българския устрем. Сега е на ред да набъбне Велика Албания, влюбена в USA.
И какво става? Правиславните разединени, мюсюлманите обединени. Това не се ли вписва в политиката на мюсюлманското нашествие в Европа?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1953716
Постинги: 1158
Коментари: 3379
Гласове: 3574
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031